De zomervakantie staat voor de deur dus is het een drukke tijd om alles goed af te ronden en in te plannen voor de vakantie. De puntjes worden op de i gezet, cliënten afgerond, dossiers gesloten. Maar hier… hier wordt juist aan iets moois begonnen: De Blog Leergierige Logopedisten Kick-off van Platform Wij Logopedisten . En dat wil ik samen met jou doen!

Je hebt wellicht de Prelaunch mailing ontvangen, waarin je je alvast kon inschrijven voor de Blog Leergierige Logopedisten en de Nieuwsbrief. Je kon alvast een kijkje nemen naar de opzet van de Logotheek. Deze is inmiddels gebouwd en kan nu gevuld gaan worden.

Ook deze blog wordt nu gelanceerd. De bedoeling van de blog valt in 2 categorieën uiteen. Namelijk 2maal per maand verschijnt de blog. Eenmaal zal de blog inspirerend zijn, naar de Visie en Missie van Wij Logopedisten, denk bijvoorbeeld aan Persoonlijk Leiderschap.

De andere blog wil ik wijden aan hetgeen jij als lezer aan de orde wilt stellen. De slogan van Wij Logopedisten is Verbinden, Ontzorgen, Innoveren.

Verbinden

Het doel van deze blog is verbinden. De lijntjes tussen elkaar korter maken, gespreksonderwerpen met elkaar aan kunnen snijden en respectvol met elkaar kunnen discussiëren. De spelregels zijn dan ook dat er respectvol omgegaan wordt met ieders vragen. Verbinden gebeurt in een sfeer van veiligheid en respect.

Ontzorgen

Ook kan deze blog dienen als een vraagbaak om te ontzorgen. Wij, Logopedisten, kunnen met elkaar tot oplossingen komen van vraagstukken die er spelen. En als Wij er niet uit komen met elkaar, dan zal ik de nodige personen betrekken om ons te adviseren.

Innoveren

Innoveren… oftewel vernieuwen. Het hele platform staat in het teken van vernieuwen. Het is vernieuwend om materiaal ter beschikking te stellen en met elkaar te delen. Practise based sharing, een databank waar rechtenvrije materialen gedeeld kunnen worden. Het symbolische bedrag om hier gebruik van te kunnen maken, wordt besteed aan de kosten die het Platform maakt om draaiende te zijn.

Het is vernieuwend om via een Shared Services Center diensten aan te kunnen bieden van andere providers waarmee Wij over de prijs kunnen onderhandelen, zodat het beter betaalbaar wordt voor Ons Logopedisten.

Wat is een platform?

Maar dan eerst, wat is een platform? Er zijn verschillende betekenissen. Laten we samen even kijken, zodat de verwachtingen over een weer duidelijk zijn.
1. Een platform is een organisatie waarin men samenwerking en overleg tussen verschillende groeperingen tot stand brengt;
2. Overlegorgaan, waarin vertegenwoordigers van belanghebbende partijen met elkaar van gedachten wisselen en initiatieven nemen;
3. Een, veelal informeel, samenwerkingsverband dat praktijken, ontwikkelingen en huidige en toekomstige knelpunten op het gebied van bewustwording, kennis, beleid/uitvoering en wet- en regelgeving delen;
4. Gezichtspunt, Standpunt; Forum.

Bronvermelding: http://www.betekenis-definitie.nl/platform

Wat ik eronder versta bij het oprichten van dit Platform ‘Wij Logopedisten’ is verwoord in de Visie en Missie:

Visie Wij Logopedisten

Ik geloof in een belangengemeenschap waar wij als logopediecollega’s elkaar ondersteunen, inspireren, motiveren en laten groeien.
Ik geloof in een vooruitstrevende mentaliteit onder logopedisten, waar ontwikkelingen en veranderingen worden omarmd.
Ik geloof in de passie van logopedisten, die in woelige tijden van verandering, als een rots staat.

Missie Wij Logopedisten

Mijn missie is om meer solidariteit te creëren; logopedisten voor logopedisten.
Dit door het potentieel, de organisatie en de mentaliteit van logopedisten te optimaliseren.
Ik werk met en ondersteun logopedisten die kwaliteit en efficiëntie als waarden hebben en dit tot uiting brengen in hun dagelijkse werk- en denkwijze, waarbij nieuwe ontwikkelingen en implementatie daarvan verwelkomd worden.

Ik bouw graag met jou een belangengemeenschap op. Waar Wij, Logopedisten, elkaar kunnen ondersteunen, inspireren, motiveren en laten groeien.

Om dit te kunnen doen, is het van belang dat wij aan 1) verwachtingsmanagement doen en 2) eenzelfde mindset hebben. Daarom krijg jij een ebook cadeau over de ‘Mindset van Wij Logopedisten’. Mindset: Wij, Ons Allen in tegenstelling tot de bestaande eilandjes in Logopedieland.

Verwachtingsmanagement

Ik verwacht van jou feedback, deelname, vragen, antwoorden, ideeën, inspiratie, zelfgemaakte materialen; oftewel de INPUT. Wat jij van mij kan verwachten is dat ik dit alles naar een werkbare – en/of leesbare vorm zal maken zodat Wij Allen hier van kunnen leren en groeien; oftewel de OUTPUT. Jij de inspiratie van Wij Logopedisten, dan doe ik het (verspreidings-)werk.

Ik heb als input al het volgende op de mail gekregen: “Onderwerpen waar je naar mijn inzien vaak mee bezig bent als logopedist/praktijkhouder: Kennis over de verschillende logopedische stoornissen, behandelmethoden/materiaal, praktijkvoering, eisen contracten zorgverzekeraar, Prem, kwaliteitsregistratie, kwaliteitskring.. etc”

Duidelijk onderscheid Blog LogoFlow

De blog op Zo gezegd, zo gedaan gaat over de procesmatige zaken van logopedie, denk aan de kwaliteitstoets, de richtlijnen (met uitstapjes naar de vakinhoudelijke richtlijnen), SCART doelen opstellen, kortom: alles over dossiervorming.

Blog Leergierige Logopedisten

Wat zou jij hier willen lezen? Ik hoor graag duidelijk omkaderde onderwerpen of vraagstukken, zodat ik niet hoef te raden wat je bedoeld. Op die manier kan ik ook concreet aan de slag voor jou.
Ik lees het graag in de commentbox hieronder. Als dank ontvang jij het Ebook Mindset voor Logopedisten.

Denk delen en ontvangen,
Denk ondersteunen en ondersteuning krijgen,
Denk samen sterker…
Denk …

Wij Logopedisten

 

PS 1: Mocht je ooit tussentijds onderwerpen en/of vraagstukken hebben, dan kan je deze mailen naar info@wijlogopedisten.nl.

PS 2: Denk jij dat deze Blog een waardevolle toevoeging kan zijn in Logopedieland? Ken jij logopedisten die ook mee willen denken en willen participeren op het Platform Wij Logopedisten? Deel dit artikel dan op Facebook en/of LinkedIn door hieronder op de social media knoppen te klikken.

4 antwoorden
 1. José Nijboer
  José Nijboer zegt:

  Beste Niña: leuk om te lezen. Als tip heb ik
  – wellicht kun je contact opnemen met het Regionale Platvorm Logopedisten.
  Zij weten wat er speelt in de regio Zuid Holland Noord aan vraagstukken/ideeen

  Groeten van Jose

  Beantwoorden
 2. Jolanda van Eikeren
  Jolanda van Eikeren zegt:

  Hallo NIna,
  Wanneer ik jouw ideeën lees, denk ik aan het delen van
  -boeken die mensen gelezen hebben met een korte beschrijving.
  -artikelen die mensen gelezen hebben
  -materiaal wat aangeschaft is en waar logopedisten een positieve of negatieve ervaring mee hebben (soms schaf je iets aan en blijkt het toch weinig bruikbaar in de logopediepraktijk)
  -slimme tijd- (en geld) besparende ideeën rondom een logopediepraktijk.

  Beantwoorden
  • Niña van Wermeskerken
   Niña van Wermeskerken zegt:

   Hoi Jolanda

   Ja zeker goeie ideeën! We gaan ermee aan de slag. Als er een artikel is of een boek waar jij wat over wilt vertellen, dan ben je van harte uitgenodigd.
   Het ebook komt volgende week naar je toe.

   Groetjes Niña

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *