“Laat mij het eens lezen”, zegt Jenny Bijsterbosch (illustrator). “Ja, daar kan ik wel wat mee!” Zo begon ons gesprek afgelopen zomer in de tuin aan de Lagestraat. Niet wetende dat dit het begin was van een mooi project, namelijk de realisatie van ons eerste boek! Het moest een warm en kleurrijk boek worden met een belangrijke boodschap voor groot en klein. Dat is gelukt het resultaat mag er zijn. Zeker in tijden waarin je het gevoel van dichtbij soms moet missen is het mooi om stil te staan dat je nooit alleen bent.

De interesse voor het schrijven vloeit voort uit mijn loopbaan. Sinds 2018 ben ik werkzaam als logopedist en heb ik op veel locaties therapie mogen geven. Op dit moment ben ik werkzaam in het speciaal onderwijs in Arnhem. Ik behandel cliënten met uiteenlopende problematieken, waaronder ASS, ADHD en ODD. Vanuit ouders merk ik dat er behoefte is aan duidelijke handvatten tijdens het (voor)lezen die gelijk toepasbaar zijn, zodat er niet apart geoefend hoeft te worden om de spraak- en taalontwikkeling te verbeteren.

Het lezen ‘leuk’ maken voor kinderen die er meer voor moeten doen dan anderen, kan een uitdaging zijn. In samenwerking met mijn tante  J. Bijsterbosch en grafisch vormgever R. Koebrugge is Logoboek tot stand gekomen. Een kinderboek op rijm met voorleessuggesties voor ouders, waarin niet alleen de ouder, maar ook het kind aan het woord is. Het boek kan als een ‘standaard’ boek worden gelezen, maar ook als een logische reeks worden gebruikt. De harmonicavorm van het boek geeft hier de mogelijkheid toe. Op de achterkant van het boek staan kleurplaten weergegeven. Door taal op een speelse manier aan te bieden, wordt het lezen nog leuker en de interactie positief beïnvloed.

Het boek is online verkrijgbaar op bol.com voor 6,95 en in de boekenwinkel Sjalom in Wapenveld.

Nathalie Colijn
Logopedist/auteur

 

 

 

 

 

 

 

 

Denk delen en ontvangen, Denk ondersteunen en ondersteuning krijgen, Denk samen sterker…

Denk Wij Logopedisten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *