Ruim 15 jaar heb ik met veel passie en plezier als logopedist en dyslexiebehandelaar gewerkt in de vrije vestiging. Maar in 2017 voelde ik dat de vrije vestiging mijn plek niet meer was. Ik voelde aan alles dat ik meer wilde en kon doen voor de kinderen met lees – en spellingproblemen. Het roer ging om en ik sprong ik het diepe. In 2018 startte ik mijn eigen praktijk, onder mijn eigen naam, zonder contracten met zorgverzekeraars. De spannendste, maar ook meest uitdagende en inspirerende stap in mijn leven.

Leesplezier

Het is mijn missie om ieder kind plezier én succes in (geschreven) taal te laten ervaren. Maar helaas merk ik nog iedere dag dat leesplezier ondergeschikt is aan leesprestaties. De kinderen die ik begeleid denken steevast bij aanvang dat het bij lezen gaat om snelheid of het behalen van leestoetsen. Zij hebben een aversie tegen lezen, vaak door faalervaringen. En als je dan ook nog het gevoel hebt dat je niet gehoord of gezien wordt, dan is het pakken van een boek het laatste waar je zin in hebt.

Veel kinderen zijn vergeten of weten gewoon niet ‘waarom’ lezen zo belangrijk is. Lezen gaat om begrip. Begrijpen wat je leest! Hiermee krijg je toegang tot nieuwe kennis, kun je jezelf verder ontwikkelen en de wereld veroveren. Lezen is beleven, lezen is groeien, lezen is leuk!

In mijn praktijk ervaar ik, dat als je werkt vanuit de basis waarbij leesplezier centraal staat, je een krachtig middel in handen hebt om leessucces te bereiken. Vanuit dit principe ben ik op zoek gegaan naar een laagdrempelige manier om dagelijks, met de nodige FUN, leesplezier en leesbeleving op de kaart te zetten.

LeesLiever

Daarmee werd de LeesLiever Scheurkalender geboren. Eind 2019 kwam de eerste editie (2020) uit en inmiddels is de 1e druk van de 2021 editie uitverkocht. Binnen 4 weken! Vanwege het grote succes komt er een 2e druk. Deze wordt eind december / begin januari 2021 verwacht.

De LeesLiever Scheurkalender is gebaseerd op de ervaringen in mijn praktijk, actuele ontwikkelingen op het gebied van leesvaardigheid en leesbevordering en jeugdliteratuur.

Ik heb de kalender geschreven voor kinderen van groep 3 t/m groep 8 van de basisschool. Maar ook ouders, leerkrachten en andere (onderwijs)professionals worden geïnspireerd, gemotiveerd en gestimuleerd om leesplezier en leesbeleving centraal te stellen. Je wordt iedere dag op een andere manier geprikkeld en dat maakt de kalender zo leuk!

Denk aan boekentips, leesadvies, handige tools en strategieën, wist-je-datjes, denkvragen, vernieuwde inzichten, maar ook woordzoekers en het spel “Hussel erop los” waarmee je iedere maand kans maakt op een mooie prijs!

De content in de kalender geeft nieuwe inzichten, laat je nadenken en nodigt uit om in gesprek te gaan over lezen en nieuwe jeugdliteratuur te ontdekken. Alles in het teken van leesplezier! Door elke dag een blaadje te scheuren, samen te lezen, hierover te praten en na te denken, wordt lezen op een leuke, toegankelijke en effectieve manier een vast onderdeel in jouw praktijk, binnen de school of thuissituatie. De kalender geeft praktische handvatten, waarmee je ook ouders kunt adviseren, motiveren en stimuleren.

Vips

Wat de kalender dit jaar helemaal speciaal maakt, zijn de gastbijdrages van VIPS! Bekende kinderboekenschrijvers en andere professionals hebben, ieder vanuit hun eigen expertise, een tip gedeeld. Onder andere Rian Visser, Jozua Douglas, Anna Woltz, Leesbevordering in de klas, Boekwijzer en De Grote Vriendelijke Podcast doen mee.

Hoe leuk is het als jouw favoriete kinderboekenschrijver een tip heeft speciaal voor jou!

Leesplezier ervaren kan écht!

“Er zijn geen kinderen die lezen haten, er zijn alleen kinderen die het juiste boek nog niet gevonden hebben.”

– Frank Serafini

Ben jij nieuwsgierig naar de kracht van leesplezier?

Lees meer over de LeesLiever Scheurkalender op mijn website: https://hannekecents.nl/leesliever-scheurkalender/

De kalender direct bestellen kan ook. Plaats jouw pre-order hier: https://hannekecents.nl/product/leesliever-scheurkalender-2021/

Wacht niet te lang, de oplage is beperkt.

Heb je vragen? Dan mag je mij altijd mailen: contact@hannekecents.nl

 

Denk delen en ontvangen, Denk ondersteunen en ondersteuning krijgen, Denk samen sterker…

Denk Wij Logopedisten

 

2 antwoorden
 1. Hanneke Cents
  Hanneke Cents zegt:

  Er zijn nog slechts 100 exemplaren van de 2e druk van de LeesLiever Scheurkalender beschikbaar. Er komt geen 3e druk, op=op.

  Als professional is dit het moment om de kalender bij ouders onder de aandacht te brengen. Ouders kunnen in deze periode van lockdown en thuisonderwijs wel een steuntje in de rug gebruiken. Dat kan laagdrempelig en met plezier met de LeesLiever Scheurkalender!

  Veel leesplezier!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *