Wat is Logoplein?

Logoplein bestaat sinds 1 juni 2021. Het is een platform speciaal voor logopedisten met maandelijks nieuwe inhoud. Rondom een thema vind je video’s met behandelideeën en tekenoefeningen, tips voor prentenboeken met uitgewerkte taaldenkvragen, uitleg van een leuk spel of handige app mét toepassingsmogelijkheden en regelmatig een praktisch en toegankelijk artikel. Een laagdrempelige en betaalbare vorm van bijscholing. Ideaal om in je pauze even in te loggen voor (behandel)inspiratie.

Hoe het zo is gekomen

Ik heb een missie: Logopedisten stimuleren en inspireren om doelgericht te behandelen met speelse werkvormen. Ik geloof dat kinderen en logopedisten op deze manier meer plezier beleven aan de behandeling en dat kinderen meer leren.

Al een aantal jaren geef ik de workshops Inventief Behandelen en Herkenbaar en eenvoudig tekenen. Afgelopen jaar is daar de training Praatvaardig in de Praktijk bij gekomen. Logopedisten die mijn workshops en training volgen geven aan dat ze het fijn vinden dat deze zo praktisch zijn en het meteen inzetbaar is in de praktijk. De behandelfilmpjes die ik daarbij laat zien worden hoog gewaardeerd.

In gesprek met mijn persoonlijke denktankgroepje kwam het idee van een platform. Hierbij kunnen we een mooie mix maken van allerlei behandelsuggesties waarbij ik ook laat zien hoe dat eruitziet in behandelingen met kinderen. Illustrator Nelleke Kaldeway geeft bij het thema extra tekeninstructies, voortbouwend op onze training Herkenbaar en eenvoudig tekenen.

We doen het samen

Logoplein is een project dat ik samen met anderen ontwikkel.  Allereerst met illustrator Nelleke Kaldeway waarmee ik samen de workshop Herkenbaar eenvoudig tekenen geef en ook thematische workshops “een uurtje tekenen” Daarnaast zorgt Lia Wensink dat alles wat wij maken ook online komt. Lia is mijn zus en heel handig in filmpjes monteren en de opmaak van de content en ze is ook nog onderwijskundige. Zij is mijn rechterhand maar eigenlijk is zij de projectleider van Logoplein.

Omdat er voor Logoplein extra functionaliteiten nodig waren waarvoor ook budget nodig was hebben wij een subsidieaanvraag gedaan bij het Damsté- Terpstrafond. We hebben deze subsidie gekregen! Logoplein past namelijk heel goed bij hun doelstellingen.

Dit zijn de eerste ervaringen

Mensen geven aan dat ze Logoplein inspirerend vinden. Ze krijgen kant-en-klare behandelideeën die ze direct kunnen gebruiken. De logopedisten geven ook aan dat ze door mijn behandelideeën ook zelf weer op andere ideeën komen. Daar word ik nou blij van! Ik denk dat het echt in een behoefte voorziet. Logopedisten hebben vaak zo weinig tijd om behandelingen voor te bereiden en nieuwe inspiratie op te doen. Logoplein voorziet daarin. Een aantal logopedisten die in de Vrije Vestiging werken lieten me weten dat ze het zo fijn vonden om eens een kijkje in de keuken van een collega te kunnen nemen.

Wat wil ik nog met Logoplein?

Van 1 juni tot 1 september was de pilot van Logoplein. De reacties waren dusdanig positief dat we hebben besloten dat er voldoende draagvlak is voor Logoplein. Op 1 september is de nieuwe abonnementsperiode ingegaan. Veel gebruikers van het eerste uur hebben verlengd en we hebben ook weer nieuwe leden erbij gekregen.

Logopedisten hebben voor 35 euro onbeperkt toegang tot de inhoud van Logoplein tot 1 januari 2022. Op de eerste van de maand komt er nieuwe content. Voor de maand september is het thema Wonen en voor de maand oktober is het thema Beestjes. Het thema waar we dit jaar mee afsluiten is Feestdagen.

In de komende maanden willen we heel graag nog dingen toevoegen aan Logoplein, waardoor het interactiever wordt, meer een community voor collega’s die inventief willen behandelen. Ook zou ik graag de workshops die ik in de afgelopen jaren heb gegeven om willen zetten naar e-learnings. Ik heb nog zoveel ideeën voor dit platform! Als we groter worden kunnen we het platform ook blijven ontwikkelen.

Voor mensen die nieuwsgierig zijn geworden naar Logoplein: Met behulp van deze link krijg je alvast een voorproefje: logoplein.online/proeverij. Daar kun je je ook aanmelden.

 

 

 

 

 

 

Denk delen en ontvangen, Denk ondersteunen en ondersteuning krijgen, Denk samen sterker…

Denk Wij Logopedisten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *