Het kriebelde eigenlijk al een tijdje maar was er nog nooit van gekomen.
Tot ik een eindexamenproject moest opzetten voor de opleiding tot kindercoach. Ik heb toen het boek Ik ben Bo! geschreven. De docenten en medeleerlingen waren er ontzettend enthousiast over en gaven aan dat ik er meer mee moest doen.

Boek en bijpassende handpop

Toch heeft het nog een aantal jaren geduurd voordat ik er mee naar buiten kwam. Eerst heb ik het nog wat bijgeschaafd en toen was het ineens daar. Ik heb er een handpop bij ontworpen zodat kinderen met het verhaal mee kunnen spelen.
Het boek gaat over een katertje Bo die op avontuur gaat naar zichzelf. Kinderen kunnen heel leuk meedoen met de puzzelstukken die achter in het boek zitten.

Thema van het boek

Zelfvertrouwen, het goed doen, jezelf mogen zijn, zijn thema’s die ik bij jong en oud in de praktijk tegen kom, vandaar dat het me leuk leek om daar een prentenboek bij te maken.

Beeldbellend boek lezen

Ik merk aan de enthousiaste reacties, dat mensen het heel leuk vinden om het boek als voorleesboek te gebruiken in de coronatijd. Ook opa’s en oma’s hebben bijvoorbeeld een boek voor zichzelf en hun kleinkind gekocht. Zo kunnen ze via beeldbellen toch bij hun kleinkind zijn en ze uit het boek voorlezen. Ze kopen dan vaak ook de handpop erbij om als verassing ineens de keer erop tevoorschijn te laten komen en met het boek mee te spelen.

Inmiddels is Bo mijn enthousiaste assistent in de praktijk, vooral bij jonge niet sprekende kinderen merk ik dat het superleuk werkt. Ook heb ik het ingezet bij kinderen die toch even over een drempel heen moesten omdat ze bij mooi weer liever buiten wilden spelen of even geen zin hadden. Dit brak gelijk het ijs.
Inmiddels ben ik zo enthousiast geworden, dan ik al allerlei ideeën heb om met een volgende boek over een ander thema te beginnen.

Verkoop informatie

Het boek is in eigen beheer uitgegeven en kost € 17.95 exclusief verzendkosten. De handpop kost € 12.50 exclusief verzendkosten.
Bij verkoop van elk 10e exemplaar (en veelvouden van 10) krijg je de handpop er gratis bij.
Je kunt het bestellen via: mardythomassen@gmail.com
Via facebook marthomassen kun je een filmpje erover zien:
https://www.facebook.com/mar.thomassen.5/videos/pcb.885636728616573/885635765283336/?ty pe=3&theater

 

Nu een speciale winactie!

Als je mijn prentenboek “Ik ben Bo koopt” en op facebook een foto plaatst van een grappige, leuke, gekke plaats waar jij of iemand anders het prentenboek leest, maak je kans op: een speciaal handgemaakte Bo handpop
Zo kan je het voorlezen nog leuker maken door Bo mee te laten doen met het verhaal of de handpop privé of voor je werk gebruiken.

Deze actie duurt 4 weken en sluit op 15 juli 2020.

 

Mardy Thomassen
info@logopediepraktijkthomassen.nl
www.logopediepraktijkmardythomassen.nl

Denk delen en ontvangen, Denk ondersteunen en ondersteuning krijgen, Denk samen sterker…

Denk Wij Logopedisten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *